Cum se ”sifonează” banii publici. O secretară de comună avea salariul mai mare ca și Klaus Iohannis



Curtea de Conturi a scos la suprafață o scurgere importantă de fonduri, în comuna Păulești, din Satu Mare, unde în urma unui control, inspectorii au descoperit că secretara de la acea perioadă ducea acasă venituri de 19.000 sau chiar 23.000 lei lunar, net.

Problema a fost dezbătută de primar și consiliul local într-o ședință din luna septembrie, scrie Obiectiv-sm.ro. Spre comparaţie, Preşedintele Klaus Iohannis ridică de la 1 iulie un salariu brut lunar de 17.400 de lei (12.204 lei net).

Curtea de Conturi ne-a lăsat de rezolvat patru puncte care nu nu au fost în regulă. Toate patru se referă la cheltuieli salariale din 2014-2016. Le-au defalcat punctul pe trei categorii categorii, una referitoare la salariați, una referitoare la secretarul UAT Păulești, e vorba de doamna Eva, o categorie referitoare la primar și viceprimar și e vorba de o categorie salarială punctul legată de domnul Kocsis Lajos, fost polițist local la noi.

Pe partea de investiții, pe partea de cheltuieli materiale nu au fost probleme, au solicitat om, ne-au verificat și becurile de la capăt la capăt, ne-au măsurat asfaltul, podurile, diametrul de la pod, nu au fost probleme pe chestiunea de investiții și cheltuieli materiale, singura problemă a fost pe salarizare.

Vă dau un exemplu, una din probleme este luna februarie 2016, doamna secretar a luat 19.000 lei net. Într-o altă lună a luat 23.000 lei net, bani în mână. Pe lângă asta mai adăugați încă aproape 45% cheltuieli cu salarii, CAS, șomaj, pensie și altele. Eu nu am știut, că nu am avut timp să mă uit la acestea. S-au constat aceste lucruri, am sunat-o pe doamna Eva, nu a vrut să stea de vorbă cu mine. Curtea de Conturi o să ne lase măsuri de recuperare a prejudiciului. Din punct de vedere legal avem două variante: să atacăm sau să nu atacăm în instanță decizia Curții de Conturi. ”, afirmă primarul Bontea Zenoviu, pentru sursa citată.

De asemenea, polițistul local K. L. a fost pontat doar ture de noapte, iar în loc de un salariu, primea echivalentul a două sau chiar trei salarii pentru că lucra doar de noapte. Prejudiciul în cazul polițistului a fost calculat la peste 73.000 lei.

Comentarii Facebook