Cum să îți dai seama că cineva te minte prin SMS? Vezi ce spun experții

Se întâmplă uneori ca în timpul unei conversații lungi prin mesaje să observi câte o pauză ciudat de lungă. Cercetările recente sugerează că ar trebui să supectezi că este vorba de o neregulă când apar aceste pauze.

Oamenii de știință din Statele Unite ale Americii susțin că persoanele care mint prin intermediul mesajelor electronice au nevoie de mai mult timp pentru a scrie un răspuns decât atunci când spun adevărul.

Conversaţiile digitale reprezintă un teren fertil pentru decepţii deoarece oamenii îţi pot ascunde cu uşurinţă identitatea, iar mesajele pot părea credibile. Din nefericire, oamenii nu se pricep să detecteze minciunile în 54% din cazuri (în cazul în care stau faţă în faţă), iar noi vrem să alcătuim metode prin care să corectăm asta”, a explicat dr. Tom Meservy, de la Brigham Young Universitatea din Utah, informează Daily Mail, citat de Descoperă.ro.

În concluzie, este mai greu să ne dăm seama că cineva ne minte când trimite un mesaj digital, pentru că nu îi putem vedea chipul sau auzi vocea.

Meservy, alături de mai mulți profesori americani, a creau un instrument experimental pentru identifica indicii care demască indivizii care mint prin mesaje. Aceștia au creat un program care etse capabil să poarte o discuţie cu un interlocutor.

Pentru realizarea studiului, peste 100 de studenţi au fost rugaţi să poarte discuţii cu un astfel de program care le punea 30 de întrebări. Participanţilor li s-a cerut să mintă la aproximativ jumătate din răspunsuri.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook