Cum să dai jos kilogramele în plus fără dietă


Majoritatea persoanelor care vor să dea jos kilogramele în plus ajung să apeleze în primă instanță la diete, însă acestea nu funcționează de multe ori așa cum te aștepți.

Când urmezi o dietă sunt mari șanse să apară efectul yo-yo, adică atunci când termini dieta să începi să pui înapoi kilogramele pe care le-ai slăbit.

Există însă câteva trucuri simple cu ajutorul cărora poți da jos kilogramele în plus, fără a ține diete drastice.

1. Mananca lent


De mai multe decenii nutritionistii si medicii au facut legatura intre mancatul lent si pierderea in greutate. Persoanele care nu se hranesc pe fuga consuma o cantitate mai mica de mancare si, implicit, cantaresc mai putin.

Explicatia consta in faptul ca senzatia de satietate nu provine din stomac, ci, ca orice alta senzatie, este declansata de creier. Astfel, daca mananci repede, depasesti cantitatea necesara de hrana inainte ca sistemul digestiv sa ii transmita creierului ca esti satula. Se spune ca este nevoie de 20 de minute ca sa incepi sa ai senzatia de satietate. Chiar daca suna dificil (in special daca ti-e foarte foame), incearca sa mesteci mancarea de 35 pana la 50 de ori - este foarte benefic si pentru digestie, si pentru topirea kilogramelor in plus.

2. Daca vrei sa slabesti fara dieta, odihneste-te mai mult


Atunci cand esti obosita metabolismul tau va functiona mult mai incet. Ai nevoie in medie de 7 ore jumatate de somn pe noapte. Daca esti genul care doarme doar cinci ore pe noapte, reglarea programului de odihna te va ajuta sa dai jos kilogramele in plus prin influentarea celor doi hormoni care regleaza pofta de mancare: grelina si leptina.

Primul este acela care iti dicteaza cand sa mananci, iar atunci cand esti obosita, este secretat in cantitati mai mari. Cel de-al doilea, leptina, este hormonul care iti spune cand sa te opresti din mancat, fiind secretat in cantitati prea mici atunci cand nu dormi suficient. Chiar daca ti se pare ca pierzi vremea dormind, organismul tau nu e de acord!

3. Nu sari peste micul dejun


De multe ori nu avem timp dimineata sa ne mai gandim si la micul dejun - o cafea este suficienta inainte sa iesim pe usa. Acesta este insa, un obicei foarte prost, spun nutritionistii. Poate ai impresia ca scapi de niste calorii, dar adevarul este ca pana la pranz vei fi lihnita si vei fi tentata sa consumi o cantitate mult mai mare de mancare pe tot parcursul zilei. In plus, metabolismul tau va fi foarte lent din aceasta cauza. Gandeste-te ca daca sari peste micul dejun, corpul tau nu va mai fi mancat de 15 sau 20 de ore, ceea ce inseamna ca nu va produce enzimele necesare pentru a metaboliza grasimile.

Citește mai multe pe divahair.ro

Comentarii Facebook