Cum s-a îmbogățit un ”artist” furând poze de pe Instagram



Un bărbat este acuzat că a furat pozele mai multor utilizatori de pe Instagram, apoi le-a pus la vânzare pentru sume colosale într-o galerie din New York.

Cei de la Gothamist scriu despre o situatie cu adevarat incredibila din SUA - un "artist", pe numele sau Richard Prince, este acuzat ca fura poze de pe Instagram si apoi le vinde cu 100.000 de dolari bucata, potrivit yoda.ro.

Nicio parte din bani nu ajunge la cei care le-au postat, profitul fiind al lui Prince, care a expus imaginile la galeria Aagosian din New York intr-o serie numita "Noi portrete" intre septembrie si octombrie 2014.

Artistul a expus în total 38 de fotografii luate de pe Instagram fara acordul persoanelor care le-au postat. Imaginile arata un screenshot cu fotografia de pe Instagram și cîteva mesaje postate pe acele contruri, ultimul fiind mereu al lui Prince.

Conform celor de la Petapixel, "Prince este cunoscut in lumea artei prin faptul ca ia munca altor persoane, prezentand-o ca fiind a lui cu cateva modificari si apoi o vinde pentru sume importante".

Comentarii Facebook