Cum a reușit să slăbească 100 de kg fără să ţină vreo dietă specială

 

Un bărbat a reușit să slăbească 100 de kilograme fără a urma un regim special.

 

Jon Gabriel a luat decizia de a slăbi în anul 2001, iar de atunci şi până în prezent a slăbit 100 de kilograme. Americanul a povestit că nu a urmat dietele recomandate în astfel de cazuri. 

 

În anul 2001 cântăream mai bine de 180 de kilograme. Încercăm toate dietele posbile pentru a scapă de kilogramele în plus. Am lucrat direct cu doctorul Atkins pentru 2 luni, dar după ce mi-a luat mii de dolari, nu a făcut altceva decât să mă critice pentru kilogramele în plus pe care le aveam. Toate dietele pe care le-am încercat s-au încheiat la fel. Întotdeauna există o lista cu alimentele pe care nu aveam voie să le consum. Urmăm dietă ad literăm, slăbeam puţin şi începeam să fiu mai încrezător. După aceea, în mod inevitabil clacăm sau dietă pur şi simplu nu-şi mai făcea efectul. Aşa că, puneam pe mine din nou acele kilograme într-un timp record, de multe ori mi s-a întâmplat să fiu mai gras decât atunci când începusem iniţial dietă...Aşa că, această situaţie se repetă cu orice dietă, slăbeam 5 kilograme şi puneam 8, după ce ce încetăm regimul.

 

Aşa mi s-a întâmplat până în septembrie 2001, când ajunsesem la greutatea de 185 de kilograme. Pe dată de 11 septembrie, era cât pe ce să mă aflu într-unul dintre avioanele deturnate... Această experienţă a fost transformatoare pentru mine şi mi-am dat seama că nu sunt deloc fericit. Nu făceam altceva decât să lucrez într-un mediu foarte stresant pe care-l urăm, dar totuşi Universul îmi dăduse o a două şansă.

 

Aşa că m-am decis să fac o transformare adevărată, o dată pentru totdeauna, astfel încât să nu mai fie nevoie să ţin niciodată vreo dietă. Aşa că, am încercat să înţeleg de ce corpul meu mă forţă practic să mă îngraş. Am decis să aflu ce trebuia să fac pentru a fi din nou slab. Avea un background serios în ale biochimiei, aşa că am început să petrec 12 ore pe zi cercetând totul despre hormoni, enzime, neurotransmiţători şi alte substanţe chimice care cauzează luarea în greutate.

 

Am învăţat că slăbitul nu are nicio legătură cu număratul caloriilor, ci cu crearea unui mediu hormonal proprice în corpul tău. Cum stresul şi emoţiile joacă un rol foarte important în viaţă noastră, afectând mediul hormonal, este important să tratezi această problema a greutăţii dintr-o perpectiva mai amplă, înţelegând că psihicul joacă un rol crucial în acest proces. Doar atunci vei putea rezolva cu adevărat această problema a greutăţii şi ai mâncatului în exces ( în cazul multora).

 

În 2 ani de zile, am slăbit 100 de kilograme, fără a ţine vreun regim anume. Am aceeaşi greutate de 10 ani şi tot nu ţin un regim. Mănânc ce vreau, când vreau".

 

Sursa: suntsanatos.ro

Comentarii Facebook