Cu cât a fost taxat Liviu Dragnea la cina cu Donald Trump. PSD a acoperit toate cheltuielile

 

Oficial, numai ambasadorii acreditați la Washington sunt invitați să își reprezinte țările lor la ceremonia de preluare a mandatului de către președintele SUA. Neoficial, orice om cu bani poate să își cumpere un bilet.

 

Evenimentele din cadrul săptămânii învestirii președintelui-ales sunt taxate diferit. Politico a explicat că biletele costă de la 25.000 de dolari la un milion de dolari. Astfel, pentru o cină cu potențiali șefi de agenții guvernamentale din SUA sumele se încadrează între 100.000 și 200.000 de dolari.

 

Spre exemplu, biletul pentru cina de joi, la care au participat Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, și la care și-a făcut apariția și Donald Trump a costat între 500.000 și 1.000.000  de dolari. Invitații aveau diverse niveluri de acces, în funcție de suma donată, potrivit unor broșuri ale evenimentului de învestire, obținute de Politico și de New York Times, scrie Digi24.

 

Inițial deplasarea ar fi urmat fie suportată din bugetul Camerei Deputaţilor: ”transportul internaţional pe ruta Bucureşti – Washington – Bucureşti, cazarea pentru patru nopţi, diurnă categoria a II-a 100%, pentru cinci zile jumătate, cu majorare 50%, asigurări contra accidentelor şi asigurări de sănătate, avans de 50% cu decontare ulterioară şi oferirea de cadouri simbolice”.

 

Trezorierul PSD a revenit ulterior și a spus că transportul și cazarea vor fi suportate de partid. 

 

New York Times a relatat, la finalul lunii noiembrie, despre un memoriu al Comitetului Inaugural Prezidenţial (cel al cărui vicepreşedinte i-a invitat pe Liviu Dragnea şi pe Sorin Grindeanu la Washington) care enumeră pachetele de acces pentru marii donatori la evenimentele din perioada depunerii jurământului de către Donald Trump, în perioada 17-21 ianuarie 2017.

 

Potrivit acestei note, donatorii vor avea prioritate la înregistrarea la hoteluri "premium", însă precizează că toate costurile camerelor vor fi achitate de către ei, pe o perioadă de minimum 4 nopţi.

 

Pentru accesul la evenimentul inaugural ”exclusiv”, donatorii vor primi 8 bilete la un prânz la care vor participa membri numiţi ai Cabinetului Trump, precum şi lideri din Congres. Preţul este 1 milion de dolari. În acest preţ mai intră participarea la ”o cină intimă” cu vicepreşedintele Mike Pence şi soţia sa, precum şi alte evenimente precum un ”prânz al doamnelor” şi o recepţie. Pe program apare şi o ”cină la lumina lumânărilor” la care îşi vor face apariţia şi Donald Trump şi Mike Pence, precum şi un concert inaugural cu focuri de artificii, o paradă şi un bal, la care va participa din nou Trump, scrie romaniatv.net.

 

Pentru preţul de 1 milion de dolari, donatorii vor avea acces şi la ceremonia de depunere a jurământului. Transportul intern va fi asigurat de Comitet, iar numele organizaţiei din care face parte donatorul poate apărea pe diverse materiale tipărite, la cerere.

 

Pe lângă acest pachet premium, există şi pachete de 500.000 de dolari, care, în loc de 8 bilete, oferă doar 4 la toate aceste evenimente, iar pentru 250.000 de dolari donatorii vor avea la dispoziţie două bilete. Cel mai ieftin pachet costă 25.000 de dolari, fiind tot pentru două persoane, însă nu sunt incluse evenimente precum cina cu Donald Trump.

 

Ceremonia inaugurării lui Trump costă până la 200 de milioane.

 

Comentarii Facebook