Convorbire între doi lideri rebeli din Ucraina: Au doborât avionul malaezian AUDIO



Experții americanti autentificat o convorbire telefonică între doi şefi rebeli, înregistrată de serviciile de securitate ucrainene, ce arată că oamenii din subordinea celor doi lideri au doborât un avion civil, a anunțat Ambasada Statelor Unite la Kiev.

"Datele audio furnizate presei de către serviciul de securitate ucrainean au fost examinate de experţi ai comunităţii de informaţii care au confirmat că este vorba de conversaţii autentice între lideri separatişti cunoscuţi", a anunţat misiunea diplomatică americană într-un comunicat, potrivit AFP.

Conform comunicatului, teza principală, "bazată pe mai multe elemente", este că "zborul MH17 a fost probabil doborât de o rachetă sol-aer SA-11 (Buk), lansată din teritoriul controlat de separatişti în estul Ucrainei".

Interceptaraea discuției între doi lideri rebeli a fost publicată, joi, de către Serviciile de securitate ucrainene (SBU).





"Băieţii de la punctul de control Cernuhin au doborât avionul. S-a dezintegrat în aer", a spus unul dintre ei, "Maiorul".

"Şi atunci?", a întrebat celălalt, "Grecul".

"Este un avion civil în proporţie de 100%" (...).

"Aţi găsit arme?".

"Nu, nimic, doar elemente civile".

"Acte?".

"Există aici un student indonezian".

Înregistrarea a fost precedată de o conversaţie între şeful rebel Igor Bezler, un cetăţean rus care vorbeşte cu colonelul din serviciile secrete militare ruseşti Vasili Gheranin.

"Tocmai am doborât un avion (...) Am plecat să îl căutăm şi să facem fotografii", a spus Bezler.

Comentarii Facebook