Codruța Kovesi, la CSM: Nu îmi dau demisia!


Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, marți, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, că nu vede niciun motiv pentru care să își dea demisia din funcție, precizând că nu sunt tensiuni în instituția pe care o conduce.

"Nu este vorba de niciun conflict, e o cerere prin care am cerut un aviz consultativ în vederea revocării a doi procurori care lucrează în DNA. (...) Am cerut revocarea a doi procurori, conform procedurii. Nu pot să detaliez motivele. (...) Nu este nicio tensiune, activitatea se desfășoară normal. Sunt peste 160 de procurori în DNA, aici vorbim de propunerea de revocare a doi procurori din DNA", a afirmat Kovesi, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă își va da demisia din funcție, aceasta a negat, spunând că nu are motive. "Nu, nu îmi dau nicio demisie, nu am motive", a susținut șefa DNA.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută astăzi cererea CodruțeiKovesi de revocare din funcție a procurorilor Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga, dar și solicitările de încetare a activității formulate de anchetatorii Adrian Țîrlea și Doru Văcaru.

Comentarii Facebook