CNA a luat poziție după scrisoarea Oanei Stancu, pentru fiica minoră a lui Tapalagă

 

Valentin Jucan, membru CNA, s-a autosesizat după ce Antena 3 a difuzat citate dintr-o scrisoare adresată de Oana Stancu fiicei minore a jurnalistuluI Dan Tapalagă.

 

În fapt, în data de 23 februarie a.c., postul menționat a difuzat în buletinele informative o informație preluată dintr-o sursă externă referitoare la o scrisoare publică adresată unui minor, din partea unui jurnalist. Având în vedere prevederile Legii audiovizualului și a normelor subsidiare referitoare la "respectarea principiului interesului superior al minorului", vă pun în vedere încălcarea următoarelor prevederi legale din audiovizual: Legea audiovizualului: art. 3.1 și art. 39.1 Codul de reglementare al conținutului audiovizual: art. 2, art. 3.1 și 3.3, art. 33.3”, se precizează în documentul publicat de Jucan pe o reţea de socializare.

 

Jurnalista Antena 3, Oana Stancu, a scris o scrisoare adresată fiicei minore a lui Tapalagă ca o reacție față de postările jurnalistului prin care critica pensionarii care susțin neaplicarea legii. 

 

Îți încredințez astăzi această scrisoare ca pe un manifest pentru viitor. Pentru un viitor nu foarte îndepărtat, în care tu vei trece pragul maturității, iar tatăl tău pe cel al senectuții. (...) Poate că atunci când vom veni acasă cu pungi pline de medicamente, voi, copii buni, ne veți îngriji și ne veți mângâia și vă veți ruga la Dumnezeu să mai stăm puțin alături de voi, să nu ne ducem încă. Poate că nu-ți va fi nici rușine și nici nu-ți vor crea nervozitate sau dispreț momentele de familie din care tatăl tău se va extrage des pentru a merge la toaletă, pentru că vezi, așa e vârsta. Poate că îi vei cumpăra tu însăți mult hulitul Urinal de azi. Poate că nu vei simți că îți strică masa cu prietenii dacă i se mișcă proteza.(...)”, a scris, printre altele, Oana Stancu.

 

Dan Tapașagă a comentat în termeni duri mitingul Antena 3: ”Vă bateți joc de amărâții ăia în ultimul hal cu mascarada voastră (...) Ați scos sărmanii âia în stradă sperând că veți pune statul în genunchi cu totul”, precizează paginademedia.ro.

Comentarii Facebook