Cine este extremistul care plănuia să DETONEZE o bombă de 1 Decembrie

 

Beke Istvan Attila, preşedintele filialei din Târgu Secuiesc a ”Mişcării de Tineret 64 de Comitate”, este cel care a vrut să detoneze o bombă de 1 Decembrie, anunță liderul UDMR, Kelemen Hunor.

 

UDMR condamnă intenţia actului de violenţă care, conform informaţiilor apărute în presă, urma să fie pus în practică de către preşedintele filialei din Târgu Secuiesc a «Mişcării de Tineret 64 de Comitate» pe 1 Decembrie, sub forma unui atentat. UDMR condamnă actele de violenţă de orice natură şi se delimitează ferm de manifestările extremiste, surse ale relaţiilor tensionate dintre comunităţi. Considerăm că doar convieţuirea paşnică, respectul reciproc şi toleranţa pot călăuzi România pe calea ei spre prosperitate şi spre un viitor construit temeinic de comunităţile care o alcătuiesc”, a precizat Kelemen Hunor.

 

Liderul Uniunii a cerut ca autorităţile competente sp investigheze corect acest caz și a solicitat ”o abordare calmă şi responsabilă a problemei în cauză”.

 

”Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” este o grupare ungară de extremă-dreapta care cere unificarea comunităţilor maghiare din afara Ungariei şi pentru revizuirea Tratatului Trianon, din anul 1920.

Comentarii Facebook