Chinezii care lucreaza pentru Apple isi inlocuiesc angajatii cu un milion de roboti


Compania Foxconn, care produce in China telefoane, tablete si calculatoare pentru Apple, Nokia sau Sony, isi va inlocui angajatii cu un milion de roboti.

Foxconn produce iPad-uri, iPhone-uri si iPod-uri pentru Apple si s-a confruntat in ultimul an cu un val de sinucideri in fabricile sale din China, unde lucreaza peste 250.000 de oameni, anunta Telegraph.co.uk. In intervalul mentionat, 15 persoane au incercat sa isi ia viata.

Specialistii dau vina pe stresul la care sunt supusi angajatii, care sunt aspru pedepsiti daca gresesc.

Pentru a rezolva aceasta problema, compania Foxconn intentioneaza sa ii inlocuiasca pe angajati cu roboti. Presedintele companiei, Terry Gou, si-a anuntat angajatii ca, pana la finele anului, va introduce pe liniile de productie 300.000 de roboti, iar numarul va creste in viitor.

Foxconn foloseste acum 10.000 de roboti in productia de electronice. "Robotii lucreaza pe liniile de productie repetitive, care pana acum erau facute de om, dar forta de munca mecanizata este mai eficienta si mai precisi", a spus Terry Gou.

Robotii ii vor ajuta pe patronii din China sa isi mentina profiturile mari, deoarece salariile au crescut in unele fabrici din China cu pana la 40% in ultimul an.

Comentarii Facebook