Cercetătorii au depistat motivul pentru care cei mai mulţi oameni fac cancer

 

Un nou studiu realizat la Universitatea John Hopkins arată că apariția cancerului nu are legătură cu un stil de viaţă nesănătos sau cu excesele de tutun ori alcool.

 

Stilul de viaţă sănătos și practicarea sportului nu reprezintă o garanție că o persoană se află la adăpost de riscul de a dezvolta cancer, anunță cercetătorii. Aceștia susțin că este vorba pur și simplu de ghinion.

 

Unele tipuri de cancer apar mai des decât altele deoarece în cazul anumitor organe celulele se divizează mai des şi mai mult decât la celelalte. Astfel, cancerele de colon sau de de pancreas sunt mai frecvente decât celelalte, tocmai din cauza acestei diviziuni celulare. Pe fondul acestui proces, unele celule devin maligne și duc la apriția cancerului. Specialiştii de la John Hopkins, adăugând că ar fi vorba de o diviziune aleatorie şi de aceea "ghinionul" poate fi motivul pentru care mulţi oameni fac cancer, scriu cei de la Gândul.

 

Cu toate acestea, nu însemnă că stilul de viață sănătos nu reprezintă un avantaj, deoarece mutaţiile maligne apar mai des la cei care au fost expuşi la toxine sau care nu au grijă de sănătatea lor.

Comentarii Facebook