Celebrul hacker Guccifer a fost adus în România și încercerat



Celebrul hacker român, Marcel Lehel Lazăr, cunoscut sub numele de ”Guccifer”, responsabil pentru contribuția sa la flarea faptului că Hillary Clinton a folosit un server privat de e-mail în timp ce era secretar de stat, a fost adus din SUA și încarcerat, marți, la Penitenciarul Rahova.

Oficiali din ANP au confirmat că hackerul a fost adus la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile în carantină, potrivit Agerpres.

În luna septembrie 2016, hackerul a fost condamnat la 52 de luni de închisoare de către un tribunal federal din orașul Alexandria, statul american Virginia. 'Guccifer', pe numele său real Marcel Lehel Lazăr (44 de ani), a pledat vinovat la acuzațiile de furt de identitate cu circumstanțe agravante și acces neautorizat la computere, după ce a fost extrădat din România în SUA.

Hackerul a recunoscut în diverse interviuri că a spart serverul privat al fostului secretar de stat american Hillary Clinton de la locuința acesteia din Chappaqua, New York, însă oficiali ai serviciilor de securitate națională au respins afirmațiile acestuia pe care le-au calificat drept nefondate.

Lazăr este bănuit că a spart circa 100 de conturi de e-mail în perioada 2012-2014, iar printre persoanele vizate se numără fostul secretar de stat american Colin Powell, o rudă a fostului președinte american George W. Bush și Sidney Blumenthal, un apropiat al lui Hillary Clinton.

Comentarii Facebook