Cele mai bizare metode de tratare a pielii


Una dintre metodele preferate de cupluri în ziua de astăzi este o zi la spa, astfel partenerii se pot relaxa într-un mediu plăcut unde se pot bucura de masaje și alte servicii si tratamente pentru piele.

Unele dintre aceste tratament, nu sunt tocmai banale. În Japonia, de exemplu, unul dintre noile tratamente implică utilizarea unor melci vii care se târăsc pe faţă, considerându-se că mucusul produs de animale conţine substanţe care înfrumuseţează pielea. Dacă consideraţi că acesta este un tratament bizar ar trebui să aruncaţi un ochi peste lista de mai jos.

1. Terapia cu urină

Acest gen de tratament presupune utilizarea propriei urine pentru a vindeca pielea. Urina conţine 95% apă şi 2,5% uree, restul de 2,5 procente reprezentând o combinaţie de sare, diverse minerale, enzime şi hormoni care au substanţe nutritive esenţiale. Când este aplicată pe piele cu o cârpă curată şi umedă, urina poate curăţa tenul de psoriazis, eczemă şi acnee.

Se spune că urina eliberată dimineaţa este cea mai bună pentru acest tratament deoarece conţine mai mulţi hormoni.

2. Tratament facial Gheişa cu excremente de pasăre

Se spune că gheişele foloseau excrementele privighetoarei şi mai ales cele ale păsării japoneze Cettia diphone pentru a-şi curăţa feţele. Excrementele de privighetoare conţin cantităţi mari de uree bogată în azot şi guanină (un aminoacid care poate fi utilizat în aplicarea produselor cosmetice). Ureea din excrementele păsării ajută pielea să reţină umiditatea, în timp ce guanina crează un efect de strălucire şi catifelare.

3. Tratament cu zaţ de cafea

Cafeaua nu mai este utilizată doar pentru băut, fiind folosită şi ca tratament de înfrumuseţare în duş. Cofeina ajută în lupta împotriva celulitei, iar zaţul poate fi folosit ca tratament naturist exfoliant. Ca tratament de înfrumuseţare, cofeina ajută la îmbunătăţirea circulaţiei, eliberând totodată apa în exces din piele. Astfel, pielea devine mai fermă.

Dacă vă place mirosul de cafea, puteţi folosi zaţul de cafea ca exfoliant pentru întregul corp pentru a curăţa pielea de celulele moarte.

Citește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook