Celebrul Jeremy Clarkson, acuzat de autoritățile din Argentina pentru comportament provocator


Celebrul prezentator al emisiunii ”Top Gear”, Jeremy Clarkson, a fost acuzat de autoritățile argentiniene de ”comportament provocator și insultător” în timpul filmărilor realizate recent de acesta în Argentina.

La începutul lunii octombrie, vedetele emisiunii "Top Gear" şi membrii echipei de filmare şi-au părăsit maşinile pe marginea unui drum din Argentina, după ce au fost atacaţi cu pietre de localnici furioşi din cauza numărului de înmatriculare al unuia din autoturismele acestora, care ar fi făcut referire la Insulele Falkland, după cum a relatat la momentul respectiv theguardian.com, citat de Mediafax.

Autoturismul cu pricina, un Porsche condus de Clarkson, avea numărul de înamtriculare H982 FKL, despre care se spune că ar fi o referinţă la războiul din 1982 dintre Argentina și Marea Britanie privind Insulele Falkland.

După atac, echipa a abandonat mașinile și a părăsit Argentina.

Pe de altă parte, producătorul executiv al "Top Gear", Andy Wilman, a respins acuzaţiile aduse în legătură cu filmările în Argentina. "Producătorii «Top Gear» au cumpărat trei maşini pentru această ediţie a emisiunii. Este total neadevărată ideea că această maşină a fost cumpărată pentru acest număr de înmatriculare sau că numărul original a fost înlocuit", a spus producătorul "Top Gear".

În urma incidentului, Alicia Castro, ambasadorul Argentinei la Londra, a depus o plângere oficială la radiodifuzorul public britanic (BBC), potrivit Reuters.

De asemenea, potrivit unei declaraţii de presă a ambasadei argentiniene, Castro a solicitat BBC să îşi ceară scuze pentru "comportamentul provocator şi pentru remarcile ofensatoare faţă de guvernul şi poporul Argentinei".

Comentarii Facebook