Ce ţigări vor fi interzise din 2015 de către Comisia Europeană


Comisia Europeană a modificat Directiva privind produsele din tutun, astfel că vor exista restriciţii cu privire la comercializarea anumitor tipuri de ţigări.

Potrivit Directivei Comisiei Europene vor fi interzise, din 2015, toate ţigările care conţin arome, rprecum vanilie, ciocolată sau pina colada, iar ţigările electronice cu un anumit conţinut de nicotină vor putea fi comercializate doar dacă sunt autorizate ca produse farmaceutice.

Pentru că 75% din suprafaţa ambelor părţi a pachetelor de ţigări va fi acoperită cu poze cu plămâni măcinaţi de tutun şi tumori canceroase, acestea vor deveni şi mai neatractive.

Propunerea va fi discutată, în etapa următoare, în Parlamentul europeanşi Consiliul de Miniştri, iar adoptarea propunerii este preconizată pentru 2014, dar aceasta nu va intra în vigoare decât începându cu 2015-2016.

"În forma propusă, directiva interzice explicit o serie de produse care reprezintă aproximativ 10% din piaţa de ţigarete a Uniunii Europene, iar în anumite state membre, chiar peste 30% din piață. (...) Propunerea Comisiei ignoră piaţa neagră a produselor din tutun, care a atins dimensiuni enorme, într-un moment în care chiar n-ar putea să-şi permită asta, dat fiind că piaţa neagră aduce prejudicii de 10 miliarde de euro anual statelor membre. Mai mult, măsurile propuse de noul document vor da, fără îndoială, un imbold pieţei negre", susţin reprezentanţii producătorului de ţigarete Philip Morris, într-un comunicat remis presei, potrivit capital.ro.

Comentarii Facebook