Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult pepene. Ce spune un doctor român



Pepenele roșu este unul dintre cele mai sănătoase alimente, acesta conținând mai bine de 90% apă. Astfel, este un desert perfect și furnizează foarte puține calorii.

Totuși, în ciuda conţinutului mare de apă şi a caloriilor puţine, pepenele roşu te poate îngraşă. De ce? Pentru că nimeni nu se limitează să consume doar 100g de pepene la o masă.

"Dacă o persoană ajunge să consume 1.5-2 kg de pepene la o masă (ceea ce nu e prea greu), rezultă că aduce în organism 375-500 kcal / o dată, ceea ce echivalează cu aproximativ o ciocolată de 100 g (450-600 kcal). Iar dacă aceste 500 kcal sunt consumate seară după ora 17-18, depunerea este de peste 90% şi atunci să nu ne mirăm de creşterea alarmantă în greutate, mai ales a persoanelor de sex feminin, minole şi sedentare, dar nu numai", susţine dr. Călin Mărginean pe blogul sau, potrivit realitatea.net

De asemenea, dacă există persoane care nu (prea) obişnuiesc să consume lichide pe parcursul unei zile, ingestia bruscă / brutală a unei cantităţi aşa de mari de lichide poate determina creşterea la fel de bruscă a tensiunii arteriale, iar de aici riscurile aferente datorate acestei boli.

Mai mult, pepenii, atât cei roșii cât și cei galbeni, au şi un efect diuretic puternic, putînd mobiliza o piatră renală "mută" până atunci simptomatic.

Comentarii Facebook