National/International

Ce se întâmplă dacă îi ceri polițistului să vezi filmările de pe radar

  

Incidentele din trafic între polițiști și conducători auto sunt destul de des întâlnite în România, însă șoferii pot risca sancțiuni suplimentare în cazul în care le cer oamenilor legii mai multe ”explicații” decât este decesar.

Astfel, mulți șoferi au un comportament violent când sunt opriți de polițiști, dar puțini sunt cei care știu că omul legii nu este obligat să-i arate conducătorului auto imaginile filmate de pe radar, indiferent de insistența celui ce a încălcat legea.

Totodată, poliţistul nu trebuie să-i arate şoferului niciun document. Certificatele metrologice ale radarului şi ale etilotestului sau imaginile înregistrate de aparatul care măsoară viteza se pot cere doar atunci când se ajunge în instanţă.

Conducătorii auto trebuie să stea în maşină şi să pună la dispoziţie toate actele care le sunt cerute, scrie digi24.ro. Șoferii au dreptul de a nu semna procesul verbal. Dacă totuşi o fac, nu înseamnă că îşi recunoasc fapta. În termenul legal de 15 zile documentul poate fi contestat în instanţă.

13-9-2017, 17:26
49 vizualizări
2 comentarii
biciu pe ei14-9-2017, 9:20
in concluzie cetatenii nu au nici un drept in fata organelor. cica stat de drept, cica puterea poporului...si la cati indoctrinati sunt in ziua de azi mi-e mila de cum o sa ajungem maine...
@Doi14-9-2017, 10:16
Pe acelai principiu nu trebuie bon la casa, factura , garantie, mergi pe "incredere" , daca se defecteaza dai in judecata , daca vecinul bea si face scandal dai in judecata , daca nu se scoala dai in judecata - dar pana la urma ce-i Judecatoria ? batranul satului care aplaneaza toate ilegalitatiile si maruntisurile ? Nu tata , 40 milioane taxa si daca pierde Politia sa plateasca , cum adica , vi tu cu o cutie de pateu sa-mi iei alcoolemia ? certificat metrologic exact cum cer ei ITP la masina - ia sa nu-l ai efectuat sa vezi ce conteaza ! asta deja suna a totalitarism , in substratul cuvintelor suna cam asa " noi facem ce vrem , tu faci ce-ti spunem noi ! nu esti cu n oi esti impotriva noastra " !!!

Cele mai citite ştiri din National/International

93 vizualizări
16-3-2018, 16:33
Un telescaun din Georgia a prins viteză foarte mare. Schiorii au sărit din mers - VIDEO» Vezi tot
81 vizualizări
14-3-2018, 9:52
Cel mai deștept om din lume a murit. Fizicianul Stephen Hawking a decedat la 76 de ani» Vezi tot
58 vizualizări
16-3-2018, 8:30
Tibi Uşeriu a câştigat Ultramaratonul Arctic. Ce surpriză i-au făcut organizatorii CAMPIONULUI - VIDEO» Vezi tot
45 vizualizări
16-3-2018, 11:36
Tinder se transformă într-un nou ”Facebook”? Ce funcție nouă au implementat» Vezi tot
33 vizualizări
15-3-2018, 21:38
Ministrul Carmen Dan s-a dus la inundații și bărbații stăteau la birt: Unii sărbătoreau» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?