Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci picant



Un studiu realizat în China, publicat apoi derevista de specialitate British Medical Journal, arată că o dietă ce include în mod regulat alimente picante este asociată cu o mai mare longevitate și cu un risc mai mic de cancer, boli coronariene și respiratorii.

"Analiza noastră a arătat o corelație inversă între consumul de alimente picante și mortalitatea generală precum și cu unele cauze de deces (cancer, boli de inima și boli respiratorii)", asusțin cercetătorii.

Practic, studiul efectuat pe un eșantion de aproape o jumătate de milion de chinezi pe parcursul mai multor ani, a evidențiat că "cei care mănâncă alimente picante aproape în fiecare zi au un risc cu 14% mai mic să moară în comparație cu cei care mănâncă picant mai puțin de o dată pe săptămână", informează Agerpres.ro.

Această asociere se aplică atât bărbaților, cât și femeilor și pare a avea un efetc mai puternic asupra celor care mănâncă picant și nu beau alcool.

Comentarii Facebook