Ce ochelari de soare ți se potrivesc, în funcţie de forma feţei

 

Sezonul de vară a venit, iar ochelarii de soare sunt la mare modă. Cei care doresc să cumpere o pereche trebuie să ţii cont de forma feţei tale pentru a cumpăra perechea cea mai potrivită.

 

Faţa rotundă - poartă ochelari cu ramă pătrată sau dreptunghiulară, pentru a produce un contrast ce echilibrează forma feţei. Evită ochelarii cu lentile rotunde, în special modelele de mici dimensiuni, care vor accentua şi mai mult rotunjimea feţei.

 

Faţa pătrată - ţi se potrivesc ochelarii cu formă rotundă, care vor "îndulci" trăsăturile mai aspre. Pe lângă ochelarii rotunzi, poţi opta pentru orice stil cu ramă curbată, inclusiv cei cu lentile ovale. Pentru a echilibra cât mai bine forma pătrată a feţei, alege ochelari ale căror colţuri depăşesc linia orizontală a feţei, făcând-o astfel să pară mai rotundă. De evitat ochelarii cu rame geometrice (cei dreptunghiulari, pătraţi, etc), care vor exagera unghiurile drepte ale feţei.

 

Faţa în formă de inimă - cel mai bine îţi vin ochelarii de soare stil aviator sau orice alt model cu lentile alungite înspre partea inferioară a feţei. Spre deosebire de feţele rotunde şi pătrate, care au nevoie de un contrast pentru a crea echilibru, feţele în formă de inimă au nevoie de un stil de ochelari care să le urmeze forma naturală. Ia de asemenea în considerare trăsăturile - o faţă cu trăsături dramatice poate încerca rame groase, în timp ce o faţă cu trăsături delicate ar trebui să mizeze pe rame subţiri, fine. Ochelarii împodobiţi cu multe artificii trebuie să îi eviţi.

 

Faţa alungită - poartă modele cu lentile supradimensionate şi rame printate, care vor echilibra forma alungită a feţei. Mizează de asemenea pe orice model cu rame groase, dramatice. Ochelarii vintage cu colţuri ascuţite în partea superioară, precum cei stil Cat Eye sau Clubmaster, sunt, de asemenea, recomandaţi. Nu ţi se potrivesc, însă, ochelarii de soare cu rame înguste.

 

Faţa ovală - dacă ai faţa ovală, ai mare noroc, pentru că poţi să experimentezi aproape orice stil de ochelari de soare îţi doreşti. Evită totuşi modelele supradimensionate, care acoperă o mare parte din faţă.

 

Sursa: one.ro

Comentarii Facebook