Ce cred romanii despre BAC: Elevii sunt vinovati de rezultatele slabe SONDAJ


Romanii cred ca vina pentru rezultatele slabe de la bacalaureat o poarta elevii, care nu invata, dar si ca supravegherea cu camere video este un lucru bun.

42% dintre romani cred ca elevii sunt vinovati de rezultatele slabe, 16% cred ca sistemul educational are lacune, 13% dau vina pe profesori, 9% pe ministrul Educatiei, 4% pe conducerea tarii, 4% pe parintii si 2% pe societate, se arata intr-un studiu realizat de Institutul Roman de Evaluare si Strategie (IRES) la comanda Realitatea TV.

De asemenea, 72% dintre cei intrebati au raspuns ca rezultatele reflecta realitatea, iar numai 20% au spus ca situatia este cu totul alta.

In plus, 69% dintre cei chestionati cred ca examenul de bacalaureat nu a fost fraudat decat in mica sau foarte mica masura, iar 22% ca fraudele au fost mari.

Despre activitatea ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, romanii cred ca este buna si foarte buna - 39%, proasta si foarte proasta - 45%. De asemenea, jumatate dintre cei intrebati au spus ca Funeriu ar trebui sa-si dea demisia.

77% dintre cei intrebati au mai spun ca supravegherea video a fost o idee buna, iar 21% ca a fost o decizie proasta.

Sondajul a fost realizat prin metoda CATI, pe un esantion de 1.295 de persoane, cu o marja de eroare de +-2,7%.

Comentarii Facebook