National/International

Ce a declarat Kovesi, după ce a fost demisă: Corupţia poate fi învinsă

   

Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din funcția de șefă a DNA și a făcut declarații publice.

 

În ceea ce priveşte procedura de revocare a procurorului şef DNA, vă reamintesc că propunerea de revocare nu a întrunit condiţiile prevăzute de lege, CSM a dat un aviz negativ, am dovedit în faţa secţiei pentru procurori a CSM că motivele invocate de ministrul justiţiei în propunere, o parte din ele sunt nereale, o parte sunt neadevărate”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la sediul DNA.

 

Fostul procuror-şef al DNA crede că decizia de revocare lasă un semn de întrebare asupra activităţii procurorilor şefi de parchete. ”Decretul de revocare emis de preşedinte lasă un mare semn de întrebare. Va exista o subordonare discreţionară a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei? Nu comentez decizia CCR, însă aş vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi în viitor subordonaţi ministrului Justiţiei. Şi de aceea cred că o clarificare rămâne în continuare necesară”, a completat Laura Codruţa Kovesi.

 

Laura Codruţa Kovesi le-a mulțumit colegilor. ”Am fost procuror şef al DNA timp de 5 ani şi tot ce am realizat am consemnat într-un raport care va fi făcut public în cel mai scurt timp şi va putea fi studiat pe site”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

 

”Despre mine vă pot spune că am luat act de decretul de revocare din funcţia de procuror şef DNA şi începând de astăzi nu voi mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie. Voi rămâne procuror”, a mai spus Kovesi.

 

În spatele fostei șefe a DNA, pe durata declaraţiilor de presă, au stat procurorii din Direcție: ”Vă mulţumesc pentru ce am făcut împreună (...) Pentru rezistenţă şi dârzenia de care aţi dat dovadă în lupta cu infracţionalitatea. Vă mulţumesc că aţi mers înainte, indiferent cât de atacaţi, umiliţi am fost în faţa societăţii şi a familiilor, târâţi în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra. Am putut doar să sesizăm CSM pentru apărarea adevărului”. 

 

9-7-2018, 12:49
47 vizualizări
4 comentarii
Gozzila10-7-2018, 11:24
Daca ai fost atat de impartiala si de corecta, cum naiba de nu va-ti sesiazt ca la Cluj e mama mafiei? Seplekan, ex Presedinte CJ a trimis o groaza de plangeri documentate despre ce se intampla aici si nici macar o audiere, o intrebare? Nu doar despre pata Rat ci si despre multe alte furturi. Asa ca madam, du-te si [plimba ursul!
Duca-se!10-7-2018, 4:24
Rar au avut parte romanii de o astfel de individa total nepregatita profesional, inculta si servila cu sefii care au promovat-o pentru a le fi lor utila. Nu putea fi decat ardeleanca.
Aurel9-7-2018, 13:22
Grupul de infractori din spatele lui Dragna a obținut o voctorie strălucită. Mai au un obstacol: Președintele. Apoi, prostimea își va da seama că se află la cheremul unor infractori, trădători de țară și hoți.
wow9-7-2018, 18:21
Ba nu Aurel; asa cum prostimea nu si-a dat seama pana acum, nu-si va da seama nici pe viitor. Doar atat i duce mintea. Se vor inchina lui dracnea & co, asa cum au facut-o new-yorkezii cu John Gotti.

Cele mai citite ştiri din National/International

2883 vizualizări
15-10-2018, 14:44
La o maternitate din România s-a născut un bebeluş cu două penisuri» Vezi tot
469 vizualizări
15-10-2018, 14:55
Judecătorii Instanței supreme au interzis adunările publice spontane» Vezi tot
278 vizualizări
13-10-2018, 19:41
Adrian Năstase face analiza vieții publice și desființează serialul Las Fierbinți» Vezi tot
251 vizualizări
14-10-2018, 9:58
Banca Mondială: România riscă să condamne generaţiile viitoare la SĂRĂCIE» Vezi tot
244 vizualizări
14-10-2018, 14:27
Michael Buble se retrage din muzică» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?