Caz incredibil! O fetiță s-a electrocutat în timp ce suna la INTERFON

 

O fetiță de 12 ani din Arad a ajuns la spital după ce s-a curentat, accidental, de un panou electric aflat la intrarea în blocul în care locuieşte.

 

Fetița a vrut să sune la interfon, pentru a intra în imobil, dar a atins uşa metalică a panoului electric, curentându-se. O flămă produsă de contactul cu acesta i-a provocat fetiţei arsuri pe mâini, fiind transportată la spital pentru investigaţii suplimentare.

 

Familia dă acum vina pe ENEL, proprietarul de drept al panoului electric, acuzând că acesta nu a fost bine izolat. Reprezentanţii companiei s-au mulțumim să lipească un afiş pe panou cu menţiunea ”pericol de electrocutare”, anunță realitatea.net.

 

Dr. Adrian Wiener, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Arad, a spus că ”pe data de 16 iulie s-a prezentat, însoţită, o fată de 12 ani, cu arsuri de gradul doi şi trei, prezentând două puncte de intrare-ieşire de arc electric. Dar punctele erau infime şi, deşi i s-a propus internarea, părinţii au refuzat”.

 

Miercuri, 16 iulie 2014, a fost înregistrat în call centerul tehnic un deranjament din partea unui client domiciliat în blocul 10 situat pe Calea Aurel Vlaicu din Arad, prin care a fost sesizata lipsa de tensiune în alimentarea cu energie electrica. O echipă a Enel Distribuţie Banat s-a deplasat la locul deranjamentului  pentru a efectua constatarea şi a remedia eventuala defecţiune. Astfel, s-a constatat că uşa de acces a firidei de distributie a blocului, aflata la intrarea în casa scării, fusese deteriorată prin lovire şi era împinsă către interior. 

                                            

Echipa Enel Distribuţie Banat a intervenit prompt, a remediat uşa de acces a punctului de delimitare a instalaţiilor electrice (firida) şi a verificat buna funcționare a circuitelor electrice astfel încât toți consumatorii afectați sa fie realimentati cu energie electrică in conditii corespunzatoare. Cu privire la aceasta situatie, Enel Distribuţie Banat desfasoara o analiza interna pentru a stabili cauzele posibile ale producerii acestei avarii, pe baza informatiilor pe care le detine pana la acest moment.

 

Din păcate, societatea Enel Distribuţie Banat si celelalte societati de distributie din grup se confruntã cu un fenomen larg de vandalizare a instalațiilor aflate în gestiune in considerarea calitatii de concesionari ai serviciului de distributie a energiei electrice, aspect care aducere atingere atât activitatii curente, cat si contextului social din cauza impactului, riscurilor si potentialelor consecinte negative ale unor astfel de fapte. De cele mai multe ori, deoarece aceste acțiuni au autori necunoscuți nu exista parghia legala aferenta tragerii la raspundere a autorilor unor astfel de fapte.

 

Este important de subliniat ca Enel Distribuţie Banat executã în mod constant controale asupra instalațiilor şi, în cazul în care sunt identificate orice tip de defectiuni/vandalisme/interventii neautorizate ia mãsuri urgente pentru remedierea acestora”, precizează biroul de presă Enel România.

Comentarii Facebook