Cât de multă hrană risipim în fiecare an. Statisticile sunt îngrijorătoare


Statisticile prezentate în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice, organizată anul acesta la Paris, arată că risipim cantități uriașe de mâncare, în fiecare an.

Tema principală a Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice, organizată anul acesta la Paris, a fost reducerea la nivel mondial a emisiilor de gaze cu efect de seră. O altă problemă adusă în discuţie a fost cea a diminuării cantităţilor din ce în ce mai importante de alimente risipite de locuitorii ţărilor dezvoltate ale lumii, potrivit discovery.com, citat de descopera.ro.

Potrivit studiului realizat de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul ONU, în fiecare an peste 1,3 miliarde de tone de alimente ajung să fie aruncate, cantitate ce reprezintă o treime din totalul hranei la nivel mondial. Această hrană poate fi folosită de circa 870 de milioane de oameni pentru a supravieţui.

Mai mult decât atât, în timpul producerii acestor alimente sunt eliberate în atmosferă aproximativ 3,3 gigatone de dioxid de carbon.

Cele mai mari cantități de alimente risipite sunt produse de cele mai dezvoltate țări din lume. De exemplu, persoanele din SUA au risipit peste 40% din hrana consumată în 2013.

O mare parte din vină pentru această risipă o au supermarketurile și distribuitorii de alimente, care elimină produsele care nu respectă anumite standarde estetice.

Comentarii Facebook