Cât de mult încalcă șoferii români legea? Polițiștii au dat peste 16.000 de amenzi în câteva zile



Poliția Rutieră a efectuat o serie de controale de amploiate în trafic, în cadrul unei acțiuni naționale de 3 zile, care a urmărit prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

În perioada 14 – 16 iulie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii au acționat la nivel național, zilnic, în câte două intervale a câte minim 3 ore fiecare, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse din cauza nerespectării regimului legal de viteză”, informează IGPR.

Astfel, polițiștii au aplicat 16.086 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15.880 prevăzute de legislația rutieră și 206 prevăzute de alte acte normative.

De asemenea, au fost reținute 1.085 de permise de conducere, au fost retrase 263 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 176 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au folosit 435 de aparate radar, 9.785 dintre sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În 556 de cazuri, permisele de conducere au fost reținute pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

Comentarii Facebook