Care sunt cele mai ”periculoase” vedete! Ce să nu cauți pentru a nu-ți virusa calculatorul



Un studiui realizat recent, legat de căutările pe internet, a dezvăluit care sunt "cele mai periculoase celebritati online".

Amy Schumer si Justin Bierber sunt celebritatile cele mai riscante pentru utilizatorii de pe internet. Un studiu a dezvaluit ca persoanele care cauta informatii despre cele 2 vedete au 16% sanse sa-si infecteze calculatorul cu virusi si malware, scrie yoda.ro.

Totdodatp, cei de la Intel Security au mai dezvaluit ca alte vedete "periculoase" din acest punct de vedere sunt Will Smith, Rihanna si Miley Cyrus. Intel mai precizează ca autorii acestor atacuri creeaza pagini daunatoare despre care sustin ca ar contine cele mai noi informatii despre acele celebritati, precum si clipuri ce pot fi descarcate.

Desi o parte dintre aceste site-uri nesigure ofera informatii autentice, malware-ul este ascuns in descarcari si este descoperit cand este prea tarziu.

De asemenea, retelele de socializare sunt periculoase cand vine vorba de cautarea unor vedete, datorită conturilor false create în numele vedetelor care pot conține link-uri catre pagini daunatoare, însă riscul creste exponential cand cautarile sunt efectuate pe site-uri de file-sharing - de exemlu, daca cineva cauta "Amy Schumer torrent", riscul de a ajunge pe un site daunator este de 33%.

Comentarii Facebook