Care este secretul geamurilor de termopan. Verifică dacă sunt de iarnă sau vară

 

Geamurile de termopan au un regim de iarnă și unul de vară.

 

Dacă vă veţi uita cu atenţie pe tocul geamului, veţi putea observa elementele speciale care au orificii pentru şurubelniţă sau imbus.

 

Cum putem şti dacă acestea sunt în regim de iarnă sau vară? Introducem o foaie de hârtie între deschidere şi toc, închidem geamul, iar mai apoi tragem foaia. Dacă aceasta iese uşor, este în regim de vară. Mai mult, dacă geamul se află mereu în persiune ridicată, regim de iarnă, cauciucul de izloare se va deteriora mult mai rapid.

 

Cum să reglați geamurile termopan

 

Practic toate construcțiile moderne pot fi reglate. Puteți verifica acest lucru dacă priviți atent elementele speciale amplasate pe tocul lateral al ferestrei.

 

Dacă există orificii pentru șurubelniță sau imbus, totodată există niște bulbi pe rama deschiderii, atunci fereastra poate fi reglată în regim de vară sau de iarnă. Totuși, este binevenit ca acest lucru să fie precizat cu instalatorii.

 

Pentru a schimba regimul ferestrelor trebuie doar să reglați bulbii în regimul necesar cu ajutorul instrumentelor speciale pe rama de deschidere.

 

Dacă bulbii se află mereu în regim de iarnă adică în presiune ridicată, atunci acest lucru creează o presiune prea mare pe cauciucul de izolare și acesta se deteriorează mai repede. Este foarte simplu de verificat presiunea ferestrei. Introduceți o foaie de hârtie între deschidere și toc, închideți mânerul și trageți hârtia. Dacă o puteți scoate ușor, atunci fereastra este în regim de vară.

 

 

 

 

Comentarii Facebook