Când pică echinocțiul de toamnă în 2017

 

Echinocțiul de toamnă marchează schimbarea anotimpului, iar din acel moment ziua va deveni tot mai scurtă. 

 

Echinocțiul de toamnă în 2017, pică pe data de 22 septembrie. Până în 21 decembrie, când are loc solstiţiului de iarnă, ziua va deveni tot mai scurtă și se va face întuneric tot mai repede.

 

Punctul echinocţiului de toamnă 2017, numit şi ”punct autumnal” , se află pe sfera cerească la intersecţia eclipticii (ce reprezintă proiecţia pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cereşti în cea sudică.

 

Pentru că se află la această dată în dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va răsări şi va apune chiar în punctele cardinale est şi vest, durata zilelor fiind egală cu cea a nopților, indiferent de latitudine.

 

Tot pe 22 septembrie, în ziua echinocțiului de toamnă 2017, Soarele păraseşte zodia Fecioarei pentru a intra în Balanţă. E posibil să mai resimţi şi un soi de uşurare, ca şi cum ţi s-a luat o greutate de pe umeri. Pragmatismul şi procupările concrete, materialiste ale Fecioarei se sublimează în rafinamentul artistic, afectivitatea şi romantismul Balanţei, scrie unica.ro.

Comentarii Facebook