Camera Deputaților a decis! De acum se va intona imnul național la finalul competițiilor sportive



Deputații au votat, marți, un proiect de lege care prevede ca intonarea imnului pe stadioane şi la alte baze sportive, cu prilejul desfăşurării competiţiilor sportive oficiale de nivel naţional, să fie făcută la finala unei competiţii sau, după caz, la turneul final.

Imnul naţional al României se intonează şi pe stadioane şi la alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale de nivel naţional doar la finala unei competiţii sau, după caz, la turneul final, pentru toate categoriile de vârstă”, potrivit iniţiativei legislative care completează articolul 10 din legea nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, scrie Mediafax.

Proiectul de lege a fost semnat de liderul PSD Liviu Dragnea, de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea şi de actualul primar al Capitalei, senator la acea vreme, Gabriela Firea. În rândul semnatarilor se regăsesc şi social-democraţii Florin Iordache, Marian Neacşu, Florin Pâslaru şi Mihai Fifor.

Proiectul de lege urmează să fie transmis preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Comentarii Facebook