BOR, despre episcopul Hușilor: Imaginile îl incriminează fără drept de apel



Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că joi va fi analizat cazul Episcopului de Huşi.

Acesta a precizat că, cel mai probabil, episcopul va fi exclus deoarece imaginile prezentate în film "îl incriminează fără drept de apel"

Primul ierarh judecat de BOR, episcopul de Huşi, va fi verificat de un Consistoriu Arhieresc, iar episcopul va avea posibilitatea să facă apel.

"Astăzi se întrunesc Sfântul Sinod şi Sinodul Permanent care vor analiza cazul episcopului de Huşi", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, care a explicat că nu mai fost un astfel de caz în istoria BOR astfel încât nu existau pârghiile legislative, conform realitatea.net.

Bănescu a mai spus că cel mai probabil Episcopul de Huşi va fi exclus.

"Actual episcop este suspendat de la slujire. Dacă va fi exclus va fi necesară înlocuirea lui cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei", a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Vasile Bănescu a mai spus că o demisie ar fi simplificat lucruril, mai ales că imaginea BOR a fost afectată. "Nu şi-a depus demisia", a precizat acesta. "Ancheta nu se va opri aici", a explicat Bănescu, pentru că, spune el, în film e implicată şi o a doua persoană. Cea mai aspră sentinţă în cazul Episcopului de Huşi e caterisirea.

Comentarii Facebook