Blue Monday: Astăzi este cea mai deprimantă zi din an

 

Un psiholog britanic a realizat o formulă matematică pentru a determina care sunt cele mai dificile momente din an, ajungând la concluzia că cea de-a treia zi de luni a anului, în 2014 fiind 20 ianuarie, este cea mai deprimantă zi.

Teoria ce paortă numele de ”Blue Monday” a luat ființă în 2005, când psihologul Cliff Arnall a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului.

Psihologul a luat în considerare vremea din această perioadă, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul că mare parte dintre oameni urăşte zilele de luni, potrivit The Guardian.

Arnall a descoperit că cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimantă zi a anului, ținând cont că oamenii manifestă în această perioadă o stare de tristeţe, inactivitate şi consumă carbohidraţi în exces.

Potrivit unui studiu realizat pe un eşantion de 2.000 de britanici, persoanele care stau lângă fereastră sau care ies la plimbare pot scăpa mai uşor de starea de depresie din această perioadă a anului. Specialiștii mai recomandă și sporturile specifice iernii sau, dacă este prea frig, exerciţiile la sală.

Comentarii Facebook