Berea previne maladia Alheimer și te ajută săți menții părul sănătos. Vezi ce spun cercetătorii


Berea este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, iar faptul că aceasta, consumată în cantități moderate, are mai multe beneficii pentru sănătate.

Potrivit oamenilor de știință, berea previne maladia Alzheimer și poate fi un excelent balsam pentru păr.

- Berea este bogată în nutrienţi

Berea conţine toată gama de aminoacizi esenţiali, substanţe minerale cum ar fi fosfor, iod, magneziu şi potasiu, fiind de asemenea bogată în calciu. În acest sens, un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Tufts din Statele Unite, efectuat în 2009, a relevat faptul că un consum moderat de bere protejează densitatea minerală a oaselor, conform dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Pentru a obţine cele mai mari beneficii pentru sănătate, cercetătorii recomandă consumul de bere nepasteurizată, deoarece pasteurizarea reduce valoarea nutriţională prin înlăturarea componentelor "vii". Cel mai bun tip de bere este cel nefiltrat, deoarece filtrarea elimină drojdia, bogată în vitamina B.


- Berea are conţinut redus de zaharuri

Dacă o doză de cola conţine şapte linguriţe de zahăr, iar o cantitate comparabilă de suc de portocale, şase linguriţe, un pahar de 250 de mililitri de bere conţine doar o linguriţă de zahăr. În plus, berea reprezintă 93% apă, având astfel proprietăţi hidratante.

Având în vedere conţinutul redus de zaharuri al acestei băuturi, consumul moderat previne diabetul. Un studiu din 2010, efectuat pe un grup de 38.000 de bărbaţi din Statele Unite, a stabilit că persoanele care au consumat un pahar sau două de bere pe zi, timp de patru ani, au înregistrat o scădere a riscului de diabet de tip 2 cu până la 25%.

- Berea previne maladia Alzheimer

Deşi berea este asociată de obicei cu pierderile de memorie, dacă este consumată în exces, cercetătorii britanici indică faptul că această băutură ar putea preveni maladia Alzheimer. Această maladie, asociată cu nivelurile crescute de aluminiu din organism, ar putea fi prevenită printr-un consum moderat de bere, bogată în silicon organic, care reduce cantitatea de aluminiu din corp. Potrivit unui studiu din 2008, publicat în revista Food And Chemical Toxicology, siliconul a redus absorbţia de aluminiu din tractul digestiv şi a încetinit acumularea acestui metal în organism şi ţesutul cerebral. Berea ar trebui însă consumată cu moderaţie - deoarece persoanele care au consumat peste un litru de bere pe zi s-au confruntat cu pierderi de memorie.

- Berea este un balsam excelent pentru păr

Hameiul din care se fabrică berea este bogat în silicaţi, care conferă strălucire, cresc volumul şi întăresc firele de păr de la rădăcină. Pentru a prepara un balsam din bere pentru păr, experţii recomandă să se fiarbă în prealabil, pentru evaporarea alcoolului, apoi să se amestece lichidul rezultat, după răcire, cu ulei extravirgin de cocos.

- Berea reglează echilibrul hormonal

Cercetătorii au descoperit că fitoestrogenii din hamei - compuşii asemănători cu estrogenul, din anumite plante, printre care şi leguminoasele - contribuie la reducerea bufeurilor şi altor simptome specifice menopauzei. De asemenea, berea are proprietăţi afrodisiace şi relaxante, datorită conţinutului de hamei, ceea ce favorizează creşterea libidoului.

Comentarii Facebook