Beneficiile plimbării alături de animalul de companie. Vezi ce spun cercetătorii


Potivit oamenilor de știință de la University of Western Australia, plimbarea alături de animalul de companie este unul dintre primele cinci moduri prin care poţi întâlni oameni noi.

Studiul a fost coordonat de prof. Lisa Wood şi a fost realizat pe un eşantion de 2700 de adulţi din Perth, capitala Australiei de Vest, şi din alte trei oraşe din Statele Unite. Toţi participanţii la studiu au fost chestionaţi cu privire la rolul pe care îl au animalele lor de companie în îmbunătăţirea relaţiilor sociale, scrie Descoperă.ro.

Am constatat că proprietarii câinilor cunosc mai mulţi oameni atunci când se mută într-un cartier nou, comparativ cu indivizii care nu au astfel de animale de companie. Mai mult, dintre indivizii care au ajuns să cunoască lume în cartier datorită câinilor lor, jumătate consideră că cel puţin una dintre noile cunoştinţe le-a devenit prieten”, a declarat prof. Wood.

De asemenea, studiul a pus accesntul şi asupra altor beneficii aduse de scoaterea câinelui la plimbare, precum creşterea activităţii fizice sau îmbunătăţirea nivelului de siguranţă în cartier.

Rezultatele asigură mai multe dovezi cu privire la beneficiile personale şi colective aduse de plimbatul câinelui”, a declarat prof. Hayley Christian, unul dintre coautorii studiului.

Pe lângă faptul că scoaterea câinelui la plimbare creşte activitatea fizică a proprietarului, se pare că oamenii care ies să îşi plimbe animalul de companie au un mai mare simţ al comunităţii, percepând, totodată, cartierul ca fiind sigur pentru plimbări.

Comentarii Facebook