BAC 2016: A început sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Câteva zeci de mii de elevi s-au înscris



Sesiuena de toamnă a examenului de Bacalaureat a început, marți, primele fiind probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) și de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B).

Conform Ministerului Educației, cele două probe se desfăşoară în intervalul 16-17 august.

Probele de evaluare a competenţelor lingvistice în limba română şi în limba maternă sunt urmate, între 17 şi 19 august, de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), urmând ca ultima probă orală - evaluarea competenţelor digitale (proba D) - să se deruleze în zilele de 18 şi 19 august.

De asemenea, probele scrise încep luni, 22 august, cu proba la Limba şi literatura română - proba E)a), şi continuă marţi 23 august cu proba E)b) - Limba şi literatura maternă, respectiv miercuri, 24 august, cu proba E)c) – proba obligatorie a profilului.

Probele scrise se încheie vineri, 26 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării - proba E)d).

Ministerul Educației anunță că la această sesiune s-au înscris 42.261 candidați, dintre care 27.848 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 14.413 candidaţi provin din seriile anterioare.

Comentarii Facebook