Avocatul Elenei Udrea face lumină în cazul genţii Hermes: A costat în jur de 10.000 de dolari

 

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a precizat că geanta clientei sale, marca Hermes Birkin Crocodile, a costat 10.000 - 12.000 de dolari, şi nu cu 100.000 de dolari, cât spun procurorii.

 

Din punctul nostru de vedere, arestul preventiv nu se mai justifică. Aşa cum aţi arătat, urmărirea penală e terminată, dosarul se află în fază de cameră preliminară, nu se mai primesc probe, se analizează ce a greşit, dacă a greşit şi se invocă acest lucru în faţa judecătorilor.

 

Aşa cum se prezintă rechizitoriul în această etapă, este o copie fidelă a propunerii de arest preventiv din 25 februarie, anul curent. Mai exact, Parchetul n-a reuşit să aducă niciun fel de probă suplimentara, a rămas la nivel de suspiciuni şi astăzi.

 

Aproape 60 de zile de arest preventiv nu au fost folosite de Parchet pentru a aduce probe împotriva Elenei Udrea. Ajung la concluzia că judecatorii sunt timoraţi de presiunea media foarte importantă”, a afirmat Marius Striblea.

 

Totodată, avocatul Elenei Udrea a făcut precizări cu privire la ultimele informații apărute în rechizitoriul procurorilor anticorupție, potrivit cărora Elena Udrea ar fi achiziționat, prin intermediul Anei Maria Topoliceanu, o geantă Hermes Birkin Crocodile, ”al cărei preţ variază potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com între 50.000 şi 100.000 de dolari”.

 

Nu văd ce i-ar fi împiedicat pe procurori să spuna că această geantă ar fi costat câteva sute de mii (n.r. – de dolari).

 

Vreau să specific că aproximarea asta între 50 000 şi 100 000 mi se pare departe de o evaluare exactă. Trebuie să fi acuzat că ai dat nişte bani exacţi pe un lucru şi această evaluare atât de exactă, cu ghilimelele de rigoare, îi aparţine domnului Breazu. El a spus că dupa părerea sa, mare evaluator de genţi, geanta ar valora între 50 000 şi 100 000.

 

A cumpărat-o doamna Topoliceanu cu o suma pe care nu vrea s-o declare, dar pe care clienta mea a indicat-o că ajunge la maxim 30 000 de dolari şi a cumpărat-o cu 10 000, 12 000 pentru că atunci când o cumperi cash beneficiezi de un discount esenţial.

 

Suma asta rezultă exclusiv din părerea domnului Breazu. Doamna Topoliceanu nu a spus nimic despre evaluare", a declarat Marius Striblea, conform România TV.

Comentarii Facebook