AVERTIZARE: Noi viruși de pe Android vă pot stoarce de bani


Specialiștii în securitatea informatică de la Bitdefender au realizat sinteza datelor din primul semestru al acestui an.

Telefoanele cu sistemul de operare Android sunt tot mai amenintate de virusi care fura datele personale si detaliile de autentificare in conturile bancare, spun specialistii romani in securitate de la Bitdefender. Potrivit cifrelor adunate in prima jumatate a anului, expertii mai spun in topul amenintarilor se afla in continuare virusii care trimit SMS-uri la numere premium, scrie yoda.ro.

În raportul românilor de la Bitdefender se mai precizează că a crescut și numprul amenințărilor mai complexe, de tin ransomware, care îți blochează telefonul până când nu plătești atacatorului o taxă, iar în schimbul ”răscumpărării” primești controlul asupra aparatului, însă practic rămâi la mâna hacker-ului, care poate oricand să-ți blocheze din nou telefonul cerand "taxa de protectie".

Virușii bancari reprezintă o mare problemă pentru utilizatorii telefoanelor pe bază de android, păcălindu-i pe aceștia că sunt actualizari ale certificatelor digitale, iar oamenii descarca. ZitMo este unul dintre cei mai periculoși viruși bancari de pe andorid.

"Acesta primeste comenzi de la un server de comanda si control catre care poate trimite toate SMS-urile pe care le primeste utilizatorul pe mobil. In acest fel, hackerii pot intercepta numarul de autentificare al tranzactiilor (mTAN) imediat ce utilizatorii le initiaza. Actionand prin intermediul unui PC infectat cu Zeus si al unui terminal mobil de pe care ZitMo intercepteaza SMS-urile, atacatorii castiga controlul complet asupra tranzactiilor bancare online ale unei persoane", spun specialistii de la Bitdefender, care sustin ca ZitMo este destul de des intalnit si in Romania.


Comentarii Facebook