National/International

Atenție șoferi! Sute echipaje de la Poliția Rutieră vor acționa cu radare, în perioada Paștelui

  

MAI anunță că în perioada sărbătorilor pascale, la nivel național, vor fi la datorie 50.000 de angajaţi ai MAI, media zilnică fiind de peste 25.500 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri, care vor acorda o atenţie sporită zonelor aglomerate, staţiunilor turistice şi lăcaşuri.

"În perioada sărbătorilor, la nivel naţional, vor fi la datorie peste 50.000 de angajaţi ai MAI, media zilnică fiind de peste 25.500 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri, care vor acorda o atenţie sporită zonelor aglomerate, staţiunilor turistice şi celor peste 18.000 de lăcaşuri de cult unde se preconizează un aflux de persoane. În aceste zile, în întreaga ţară sunt programate aproximativ 900 de manifestări religioase de amploare şi evenimente cultural-artistice şi sportive la care se aşteaptă peste 1,2 milioane de persoane. Echipajele de ordine publică ale Poliţiei vor fi suplimentate cu 22 % faţă de dispozitivele curente, astfel încât să asigure protecţia cetăţenilor, precum şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor, inclusiv a faptelor antisociale specifice aglomerărilor de persoane", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar şef de poliţie Monica Dajbog.

De asemenea, echipe specializate de poliţişti vor asigura intervenţia operativă în cazul sesizărilor primite de la populaţie şi în situaţia producerii unor incidente

Totodată, în această săptămână au avut loc500 de acţiuni pentru verificarea legalităţii activităţilor comerciale, ţinând cont de faptul că odată cu apropierea Paştelui aceste activităţi se intensifică semnificativ şi există riscul de a avea pe piaţă produse expirate sau contrafăcute. Controalele au avut loc în special în pieţe şi târguri agroalimentare, în scopul depistării comercianţilor care nu respectă
reglementările legale din domeniu şi pun în pericol sănătatea oamenilor.

În urma acestor acțiuni de control au fost constatate 2.457 de contravenții și au fost aplicate amenzi în valoare de 67.280 de lei.

Având în vedere că în aceste zile se preconizează creșterea semnificativă a valorilor de trafic, ministrul afacerilor interne a solicitat să fie asigurată o prezență activă a echipajelor de poliție rutieră pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, precum și pe arterele care converg către biserici și mănăstiri și spre stațiunile turistice.

Astfel, pe drumurile din întreaga țară, vor fi mobilizați în fiecare zi, în medie, 1.466 de polițiști rutieri care au ca principale misiuni prevenirea accidentelor grave de circulație și asigurarea fluenței traficului.

Ca măsură preventivă și pentru a încuraja o conduită prudentă la volan, polițiștii vor acționa cu aproximativ 300 de aparate radar.
De asemenea, polițiștii rutieri vor beneficia de sprijin aerian din partea unui elicopter al Inspectoratului General de Aviație care va monitoriza traficul de pe DN1, DN2 și DN6, cu posibilitatea reconfigurării traseelor în funcție de situația de la sol.

rsz_jidvei-must2018-bannerweb-144dpi_728x90_2.jpg
14-4-2017, 11:51
15 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din National/International

2659 vizualizări
14-8-2018, 8:37
Veste SURPRINZĂTOARE despre părintele Arsenie Boca, Sfântul Ardealului - SONDAJ» Vezi tot
593 vizualizări
14-8-2018, 13:22
Jandarmeriţa lovită la mitingul diasporei a ieșit din spital alergând - VIDEO» Vezi tot
497 vizualizări
14-8-2018, 13:50
Un român neplătit în Anglia a demolat mai multe case - FOTO» Vezi tot
419 vizualizări
14-8-2018, 8:25
Șofer oprit în trafic pentru că avea steagul pus pe mașină. Polițist: Așa am primit ordin - VIDEO» Vezi tot
274 vizualizări
15-8-2018, 12:25
Medicament revoluţionar împotriva cancerului. E în ultima etapă de analiză» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?