Atentate teroriste și în Egipt

 

Cel puțin 15 soldați egipteni au fost uciși, după ce au fost atacate cinci poziții ale armatei în nordul peninsulei Sinai, bastion al unei grupări afiliate organizației jihadiste Statul Islamic (SI), au anunțat oficiali locali, citați de AFP.

 

În unul dintre aceste atacuri, comis cu ajutorul unei mașini-capcană împotriva unui punct de control al armatei egiptene în estul localității Al-Arich, cel puțin 15 soldați au fost uciși, a anunțat un responsabil pentru securitate.

 

Alte patru atacuri au fost lansate simultan împotriva a patru baraje rutiere ale armatei și confruntări au loc între soldați și atacatori, a adăugat acesta. Un purtător de cuvânt al armatei egiptene a anunțat pe pagina sa de Facebook că 'circa 70 de elemente teroriste au atacat cinci puncte de control în Sinaiul de Nord', atacuri în urma cărora 10 soldați au fost uciși sau răniți, potrivit unui prim bilanț.

 

Provincia Sinaiul de Nord, situată în estul Egiptului, este bastionul grupării jihadiste Ansar Beit al-Maqdess, care s-a redenumit 'Provincia Sinai', pentru a marca afilierea la 'califatul' autoproclamat de gruparea SI în zone din Irak și Siria. Aceste atacuri survin la câteva zile după asasinarea procurorului general al Egiptului într-un atentat cu bombă, care a vizat convoiul său, la Cairo, relatează realitatea.net.

Comentarii Facebook