Atentat în noaptea de Anul Nou! Un ”Moș Crăciun” a ucis zeci de persoane într-un club din Istanbul



Un atac armat a avut loc aseară, chiar în noaptea de Anul Nou, în Istanbul, în urma căruia cel puțin 39 de persoane au murit, iar alte peste 70 au fost rănite. Un bărbat îmbrăcat în Moș Crăciun a început sa împuște oamenii într-un club.

Atacul comis în clubul de noapte din Istanbul, în timpul celebrării trecerii în noul an, a făcut 39 de morți, dintre care 16 străini, iar autorul său este căutat încă, a indicat, duminică dimineața, ministrul turc de interne, Süleyman Soylu, potrivit Agerpres.

El a arătat că 21 dintre persoanele ucise au fost deja identificate, printre acestea figurând 16 străini și cinci turci.

Ministerul Afacerilor Externe a început demersurile pentru a stabili dacă printre victime se află și cetățeni români.

''Consulatul General al României la Istanbul are în atenție incidentul produs în dimineața zilei de 01.01.2017, în jurul orei 02,00 (01,00 ora României), soldat cu numeroși morți și răniți. Oficiul consular român a întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile abilitate și spitalele din Istanbul pentru a verifica dacă printre victimele incidentului se află cetățeni români. (...) Ministerul Afacerilor Externe își exprimă profundul regret pentru pierderea de vieți omenești și transmite condoleanțe familiilor victimelor'', se arată într-un comunicat al MAE.

Comentarii Facebook