Anunțul directorului ANM! Ce ne așteaptă în lunile următoare



România se va confrunta cu două luni de secetă extremă în sud si est, ploi în toată țara în luna noiembrie, iar decembrie o să vină cu temperaturi prea ridicate pentru zăpadă.

Anuntul a fost facut de directorul ANM, care a avertizat ca fenomenele extreme, inclusiv tornadele, se vor accentua. Pentru combaterea lor, Academia Romana a adoptat chiar o rezolutie, prin care specialistii trag un semnal de alarma. Prognoza pe trei luni nu vine cu vesti bune pentru agricultori.

"Din pacate va urma o luna octombrie secetoasa, in luna noiembrie temperatura medie este mai mare in partea de sud, pare un pic mai cald, incepe sa se refaca rezerva de umiditate. In luna decembrie putin mai cald si cantitati de precipitatii, din pacate nu putem spune cand va ploua si cand va fi sub forma de zapada.", a declarat Ion Sandu, directorul ANM, potrivit ziaruldeiasi.ro.

De asemenea, vom avea parte și de fenomene extreme.

"In partea de nord, centru si vest a tarii, fenomene meteorologice cu vijelii, furtuni, cu sute de avertizari, chiar daca in iulie si august in sud era seceta, acolo erau furtuni violente, asa va fi si in continuare. N-au devenit devastatoare efectele schimbarilor climatice, dar in acest ritm, in fiecare an temperaturi medii la nivelul Romaniei si globale, din ce in ce mai mari, vor deveni devastatoare.", a mai spus Sandu.

Comentarii Facebook