Anunțul despre Google Chrome. Ce se întâmplă cu browserul de luna viitoare


Cu toate că browserul Google Chrome oferea mereu cea mai nou versiune de Flash, de luna viitoare lucrurile se vor schimba.

Dacă petreceți foarte mult timp pe internet și aveți o fascinație pentru formatul conținutul online cu care interacționați zilnic, este imposibil să nu fi observat că HTML5 a făcut pași importanți în înlocuirea conținutului Flash. În același timp însă, mai există în continuare foarte multe pagini web care funcționează pe bază de Flash și care, nu doar vă pun securitatea sistemului în pericol, dar consumă și foarte multe resurse hardware, micșorând semnificativ autonomia sistemelor portabile, scrie playtech.ro.

Astfel, peste o lună, Chrome va elimina suportul Flash.

Anunțul a fost făcut pe blogul oficial al companiei și detaliază mai multe etape prin care suportul pentru această tehnologie va fi redus la zero. În același timp, articolul începe cu numeroase laude la adresa tehnologiei Adobe, menționând că a fost fundamentală pentru transpunerea în mediul online a jocurilor, clipurilor video și conținutului animat. Pe de altă parte, HTML5 este mult mai sigur, mult mai eficient energetic și se încarcă mai rapid. Astfel, Google Chrome va face tot posibilul pentru a aduce conținut HTML5 în centrul atenției, în defavoarea Flash.

Pornind de la o statistică prin care se arată că mai mult de 90% din conținutul Flash se încarcă în fundal pentru acțiuni de analiză și raportări statistice, Google a anunțat că începând cu versiune 53 de Chrome nu va mai încărca acel conținut. Din cauza faptului că acel tip de conținut mărește semnificativ timpul de încărcare al unor pagini simple, nu va mai fi încărcat.

Comentarii Facebook