Anunț bombă din partea ministrului Educației! Din toamnă se introduc manualele de SPORT



Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, a anunțat, joic, că, din toamnă, elevii de clasa a 5-a vor avea manuale pentru disciplina educație fizică.

Anunțul a fost făcut de ministru chiar pe pagina sa de Facebook.

Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual și la disciplina educație fizică. (...) În 7 august finalizăm licitația pentru manualele la care s-au depus contestații. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut soluții și pentru aceste situații”, a scris Liviu Pop pe Facebook.

Totodată, acesta a postat și un link unde poate fi consultat unul dintre manualele aprobate.

Manualul de Educație fizică și sport îi are autori pe: Laurențiu Oprea, Vera Ana Pîslaru, Marilena Geanina Calistru, Dorin Stoican și Vicol Eduard Nicușor Șuță, relatează Agerpres.

Primul capitol din manual se numește Organizarea activităților motrice” și cuprinde următoarele lecții: „Formații de adunare în linie pe un rând și pe două rânduri”, „Poziția fundamentală stând și derivatele acesteia”, „Alinieri în linie și în coloană”, „Întoarceri de pe loc”, „Formarea coloanei de gimnastică”, „Pornire și oprire din mers”, „Treceri dintr-o formație în alta”.

Capitolul doi din manual este intitulat „Dezvoltare fizică armonioasă” iar cel de-al treilea, „Capacitate motrică”.

La capitolul patru, este dedicat disciplinelor sportive și la capitolul cinci elevii învață despre igiena și protecție individuală.

Titlul capitolului șase este „Comportamente și atitudini”.

Comentarii Facebook