ANAF evacuează Antena 3 din clădire

 

Vedetele postului Antena 3 au anunţat că inspectorii ANAF s-au prezentat, luni după-masă, la sediul televiziunii și i-au somat pe angajați să părăsească de urgenţă clădirea.

 

ANAF a dat un termen de 5 zile pentru eliberarea sediilor Antenelor. Aceste clădiri au fost confiscate definitiv în urma unui proces şi urmează să fie vândute la licitaţie, pentru recuperarea prejudiciului stabilit de instanţă. Este vorba despre procesul în urma căruia Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru privatizarea ICA Bucureşti, iar judecătorii au stabilit că statul trebuie să recupereze 60 de milioane de euro de la omul de afaceri, anunță ANAF.

 

Mihai Gâdea, directorul Antena 3, a declarat că televiziunea nu se poate muta mai repede de 7 zile. 

 

Niște trupe ANAF au ajuns simultan la mai multe sedii ale Antenei. (...) Juriștii noștri au încercat să poarte un dialog cu ANAF. Impresia mea a fost și este că avem de-a face cu o executare silită. S-ar putea să fie o formă pusă la cale de închidere a acestui post de televiziune”, a atras atenția Mihai Gâdea.

 

Clădirea în care funcționează televiziunea a fost confiscată încă din vara lui 2014 când omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat în dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare. Prejudiciul stabilit de instanță a fost de 60 de milioane de euro, iar pentru recuperarea sumei s-a dispus confiscarea unor imobile, inclusiv clădirea de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti.

Comentarii Facebook