Americanii nu vor înceta să îi spioneze pe străini. Vezi ce avertisment a făcut Obama



Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a anunțat că serviciile de informaţii americane vor "continua să se intereseze de intenţiile guvernelor din lume", într-un interviu acordat televiziunii germane şi difuzat sâmbătă.

"Agenţiile noastre de informaţii, la fel ca agenţiile germane şi toate celelalte, vor continua să se intereseze de intenţiile guvernelor din lume, acest lucru nu se va schimba", a declarat el în cadrul acestui interviu acordat televiziunii publice ZDF, înregistrat vineri, potrivit Mediafax.

Liderul SUA a precizat că Angela Merkel nu are de ce să se îngrijoreze de această supraveghere, deoarece niciunul dintre telefoanele ei mobile nu va fi ascultat de NSA. Acesta a insistat asupra "relaţiilor de prietenie şi încredere" care leagă, potrivit lui, cele două ţări.

Strângerea de date de către serviciile de informaţii americane este "în serviciul obiectivelor noastre diplomatice şi politice", a explicat preşedintele, care nu are de gând să renunțe la această practică.

"Şi nu merită efortul de a avea un serviciu de informaţii dacă acesta se limitează la (colectarea de informaţii) care pot fi citite în (cotidianul american) New York Times sau în (cotidianul german) Der Spiegel. Adevărul este că prin definiţie, misiunea serviciilor de informaţii este aceea de a descoperi: ce gândesc oamenii? ce fac ei?", a continuat preşedintele american.

Dezvăluirile de anul trecut privind presupusa interceptare a telefoanelor mobile ale unor lideri europeni, între care cel al cancelarului german, au provocat un scandal în Europa şi mai ales în Germania.

Comentarii Facebook