Amendă RECORD pentru un post de televiziune. Au difuzat un video porno cu un parlamentar


CNA a dat, joi, cea mai mare sancțiune posibilă, de 200.000 lei, postului de televiziune Est TV din piatra-Neamț, pentru difuzarea unei înregistrări video în care deputatul şi preşedintele PSD Neamţ Ionel Arsene în timp ce întreţinea relaţii sexuale.

Televiziunea Est TV a difuzat în timpul emisiunii informative "Breaking news", din data de 3 aprilie, de la ora 21.00, o înregistrare video, cu titlul "Modelul politicianului român - relaţii intime cu minore", în care Ionel Arsene în timp era prezentat ce întreţinea relaţii sexuale, părţile intime fiind blurate. De asemenea, chipul femeii cu care Arsene întreţinea relaţii sexuale a fost blurat.

La propunerea Laurei Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Consiliului a aplicat televiziunii Est TV o amendă de 200.000 de lei.

"Este vorba de un politician proeminent despre care se spune că are relaţii cu minore. Este demonstrat că este vorba de o minoră? Dacă este într-adevăr un politician care are relaţii sexuale cu o minoră, asta e o chestiune de interes major", a spus membrul CNA Christian Mititelu, potrivit Mediafax.

Sancţiunea a fost aplicată în baza articolului 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective" și a articolului 18, litera b din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6.00 - 23.00 producţii care prezintă: b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen", şi a articolului 19, alineatul 2 din Cod - "Responsabilitatea clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii: e) numărul şi natura scenelor de nuditate, reprezentarea actului sexual; g) tipologia eroilor, scopul acţiunii acestora, gradul de recurgere la violenţă".

Comentarii Facebook