Ambasada SUA către Teodor: Prețuim dialogul cu publicul din România

 

Ambasada SUA i-a replicat ministrul de Externe, care le-a cerut americanilor să stea de vorbă direct cu Guvernul și nu prin intermediul presei. 

 

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti confirmă că ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit cu Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, mai devreme, în cursul acestei zile. Ambasadorul l-a felicitat pe ministru pentru numirea sa şi a subliniat angajamentul Statelor Unite faţă de consolidarea parteneriatului nostru strategic, parteneriat bazat pe valorile şi obiectivele comune ale promovării securităţii regionale, prosperităţii economice şi statului de drept. Ambasada Statelor Unite preţuieşte dialogul continuu cu Guvernul şi cu alte instituţii ale statului român, precum şi cu publicul din România, pe teme de interes comun”, precizează ambasada SUA. 

 

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, s-a întâlnit, vineri, cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, și a subliniat necesitatea unui dialog direct al ambasadei americane, și nu prin intermediul mass-media, cu MAE și autoritățile guvernamentale.

 

În cadrul discuțiilor, ministrul Afacerilor Externe a argumentat ferm necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA, și nu prin intermediul mass-media, cu Ministerul Afacerilor Externe și autoritățile guvernamentale, în conformitate cu spiritul relațiilor de parteneriat strategic, cu respectarea standardelor și practicilor diplomatice”, se arată într-un comunicat al MAE.

 

Comentarii Facebook