Aceasta este locuinţa anului 2013. Apartamentul este situat în Barcelona - FOTO

 

Un apartament din Barcelona a câștigat premiul apartamentul anului 2013, la concurență cu alte 2000 de locuințe din 68 de tari.

 

Apartamentul proiectat de compania londoneza de arhitectura David Kohn Arhitects a castigat trofeul ”Interiorul anului 2013”, la categoria Rezidential a festivalului international de arhitectura, design si amenajari interioare Inside, desfasurat in Singapore, in perioada 2-4 octombrie.

 

Titlul a fost adjudecat de apartamentul Carrer Avinyó din Barcelona a carui trasatura principala este pardoseala mozaicata realizata din placi triunghiulare de gresie care isi schimba treptat culoarea, de la verde la rosu, dintr-un capat in celalalt al apartamentului.

 

Proprietarii apartamentului castigator, folosit pe post de casa de vacanta, sunt doi frati, nascuti si crescuti in Barcelona, dar care momentan locuiesc in strainatate - unul la Londra si celelalt in Hong Kong. Cei doi frati au achizitionat impreuna apartamentul si au apelat la arhitectii companiei londoneze David Kohn Architects pentru reamenajarea si redecorarea acestuia.

 

Pardoseala mozaicata care a si dus la castigarea trofeului de amenajari interioare rezidentiale la festivalul Inside 2013, a fost realizata din 25 de modele de gresie triunghiulara diferit colorate, montate si imbinate astfel incat pardoseala sa-si schimbe treptat culoarea de la verde la rosu. Efectul este spectaculos, castigand simpatia criticilor si a juriului festivalului de design, arhitectura si amenajari interioare Inside.

 

Articol integral la: www.casadex.ro

Comentarii Facebook