21 de reguli pentru un început de carieră promițător


Fiecare dintre noi spera sa gaseasca un job mai bine platit, iar unii chiar fac ceva in acest sens: isi cauta de munca.

Dar eforturile sunt, deseori, lipsite de rezultate. De regula, dam vina pe orice cauza externa pentru lipsa de succes in cariera, desi n-ar trebui!

Ceea ce ar trebui sa stie tineri care se vor a fi profesionisti este ca, de fapt, intr-o proportie covarsitoare, o cariere de succes tine de ei insisi, inca de la obtinerea primului job, pana la schimbarea mai multora.

Kirk McDonald, presedintele PubMatic, o companie de tehnologie din Manhattan (New York, SUA), a scris recent un editorial taios in publicatia „The Wall Street Journal” prin care explica principalul motiv pentru care el, ca angajator, nu va coopta in echipa sa tineri absolventi de facultate. „Problema principala este ca abilitatile potrivite sunt greu de gasit si, cu parere de rau va spun, dragi absolventi, ca voi nu le aveti”, scrie McDonald.

Danny Rubin, editor al „News To Live By” si blogger Huffington Post, sustine viziunea dura a presedintelui PubMatic, insa are bunavointa de a oferi cateva ponturi pentru cei care isi doresc, cu adevarat, sa reuseasca in cariera si nu se multumesc cu a se vaita ca „nu le merge nimic”.

1. Invata sa vorbesti si sa scrii corect gramatical.

2. Citeste contractul de inchiriere inainte sa te muti in noua garsoniera. Tot contractul!

3. Invata sa folosesti Excel.

4. Tuturor ne place sa fim laudati, dar cei mai inteligenti oameni sunt cei care cauta, in mod activ, critici constructive.

5. Daca speri sa vina cineva care sa-ti spune incotro s-o apuci, ai de asteptat!

6. Este bine sa stii sa faci multe lucruri – multi-tasking – dar trebui sa te specializezi pe un domeniu, pe felia ta pe care sa o stapanesti cu desavarsire.

7. Nu subestima importanta retelei LinkedIn.

8. Nu exista succes peste noapte. Totusi, cei care „dau lovitura” sunt aceia care sunt deja treji atunci cand ceilalti inca dorm.

9. Chiar daca facultatea s-a incheiat, continua sa te implici in activitati extracuriculare, pentru ca iti ofera sansa sa cunosti anumiti oameni care te pot ajuta in cariera.


Continuarea pe Lyla.ro

Comentarii Facebook