INTERCEPTARI Ioan Rus catre Victor Paul Dobre: "Nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!"

Referatul procurorilor pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Victor Paul Dobre, fost ministru delegat pentru Administratie, contine interceptarea unei convorbiri incendiare intre el si fostul ministru de Interne, clujeanul Ioan Rus.

 

RUS IOAN, fost ministru de interne: Deci, ei ţin, neapărat, să fie aşa, deci să fie...să se demonstreze faptul că nu...că ăla e valid şi că majoritatea, cvorumul, e ăsta şi noi trebuie să facem cvorumul ăla. Punct. Păi, de unde...să-l facem?

 

DOBRE VICTOR PAUL, fost ministru al Administraţiei: Îhî

 

RUS IOAN: Că sunt unii care zic că aşa este şi că noi ne opunem sau eu mă opun, că-s omul preşedintelui şi dumneata te-ai convertit. Am zis: Măi, deci, e în regulă, numai că voi vreţi să ne învăţaţi...ce? Că suntem tâmpiţi amândoi, eu şi cu omul ăla! Om fi proşti, dar chiar tâmpiţi nu suntem! Am băgat şi noi de seamă câţi sunt, cum sunt, iar eu nu semnez niciun singur om în plus sau în minus! Şi cu asta basta! Dacă sunt care cred că ştiu ei mai bine ca noi şi ştiu ei să numere aşa, încât aşa să fie, n-am nicio împotriveală să încurc pe cineva. Că nu înţeleg, că ăsta e un gest politic important care...Bun, e important, dar eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!   

 

DOBRE VICTOR PAUL: Acum nu ştiu ce să fac, să-i dau şi eu un telefon să-i spun? Nici nu ştiu cum e mai bine!

 

RUS IOAN: Poţi să-i dai un telefon. Eu i-am spus: Măi, gândeşte-te... nu ştiu ce, mâine seară ajung la capitală, luni dimineaţă sunt acolo şi, dacă chiar există această posibilitate eu nu am nicio...chiar nu am nicio problemă. Asta e, înţeleg că e un imperativ major care voi ziceţi că poate fi susţinut, noi zicem, în tâmpenia noastră că nu poate, deci, tâmpenia noastră nu are cu ce să vă încurce!

 

DOBRE VICTOR PAUL: Atunci, zic aşa, trec eu mâine pe acolo, înainte de a pleca, scriu ce a am de scris şi o las la dumneavoastră şi o găsiţi de dimineaţă.”

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook