Vești bune de la Ministerul Sănătății. Vom avea medicamente mai ieftine din martie



Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a prezentat, miercuri, strategia dezvoltată de autorități privind preţurile medicamentelor, în contextul în care de pe piaţă au dispărut multe dintre tratamentele ieftine, pe care producătorii nu le consideră profitabile.

Atât timp cât vom avea prețuri mai mici ca în alte state europene, există pericolul ca medicamentele să fie luate și duse în alte țări unde au prețuri mai mari. Trebuie să ne asigurăm că medicamente destule rămân în România”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, conform realitatea.net .

Voiculescu recumoaște că lipsa funcționării sistemului informatic de la Casa de Asigurări de Sănătate este o problemă majoră,

Avem în pregătire un grup de lucru. Vor exista întâlniri cu cei responsabili pentru platforma informatică”, a explicat acesta.

Există niște limitări în contract pe care s-ar putea să trebuiască să le relaxăm dacă sistemul informatic pe care l-am pus la dispoziția spitalelor și a medicilor de familie și a farmaciilor nu funcționează. Dacă sistemul nu funcționează, asta nu înseamnă că oamenii trebuie să rămână fără medicamente sau spitalele fără să poată să deconteze servicii. Dacă nu putem repara sistemul informatic, atunci nu o să rămână toată țara blocată. Nu aș vrea să anunț că acum renunțăm la obligativitatea cardului. Dacă să cumpărăm un cu totul alt sistem pentru că acesta nu funcționează? Nu, nu cred ca aceasta este o soluție”, a mai declarat ministrul.

Comentarii Facebook